Vegan pancakes με φρέσκα φρούτα και καβουρδισμένα φουντούκια

Όταν θέλεις να απολάυσεις ένα διαφορετικό πρωινό σου προτείνω τα παρακάτω νόστιμα pancakes με φρέσκιες φράουλες και μύρτιλα, σιρόπι σφενδάμου και καβουρδισμένα φουντούκια. Το κόκκινο χρώμα οφείλεται στην σκόνη παντζαριού που είναι 100% φυσικής προέλευσης και δίνει ένα διακριτικό άρωμα και γεύση στο ζυμάρι.



Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά, μερίδες περίπου 8-9 pancakes


Υλικά:


• 1 κούπα αλέυρι ολικής άλεσης (ή αλεσμένη βρώμη)

• 1 ώριμη μπανάνα

• ¾ φυτικό γάλα

• ¼ κούπας σκόνη παντζαριού (προαιρετικά)

• 3-4 κς λιπαρή ουσία

• 30gr φουντούκια ανάλατα

• 5-6κς φυτικό γιαούτρι

• 3-4κς σιρόπι σφενδάμου (ή και παραπάνω)

• Φρέσκιες φράουλες και μύρτιλα (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)


Εκτέλεση:


1️⃣Προσθέτω στο μίξερ το αλεύρι, την μπανάνα, το γάλα και την σκόνη παντζαριού και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο και κάπως ρευστό μείγμα.

2️⃣Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω την λιπαρή ουσία. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνω στο τηγάνι μέρος του μείγματος προσπαθώντας να κάνω όμοιου μεγέθους (σε πάχος και πλάτος) pancakes. Τηγανίζω για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και μεταφέρω πάνω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

3️⃣Μεταφέρω τα φουντούκια στο μούλτι και τα θρυμματίζω. Τα μεταφέρω σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Ανακατεύω το γιαούρτι της επιλογής μου με το σιρόπι σφενδάμου (αν θέλω προσθέτω και 1 κγ σκόνη παντζαριού). Πλένω καλά τα φρέσκα φρούτα και κόβω τις φράουλες σε φέτες.

4️⃣Μεταφέρω σε ένα πιάτο τα pancakes και περιχύνω με το γιαούρτι (προσθέτω επιπλέον σιρόπι σφενδάμου αν επιθυμώ). Στη συνέχεια προσθέτω τα φρέσκα φρούτα και τα καβουρδισμένα φουντούκια και απολαμβάνω!



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com