Vegan παγωτό με φρέσκια μπανάνα και αβοκάντο

Μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό για να απολαύσεις ένα δροσερό, νόστιμο και θρεπτικό σνάκ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Θα χρειαστείς 3 μόλις υλικά: φρέσκιες μπανάνες🍌🍌, αβοκάντο🥑🥑 και χαρουπάλευρο. Το χαρουπάλευρο είναι ένα φυσικό συστατικό πλούσιο σε ασβέστιο και έχει μια γλυκιά σοκολατένια γεύση. Είναι από τα υλικά που αξίζει να προσθέσεις στην διατροφή σου μιας και μπορείς να φτιάξεις γλυκά σνακ αποφεύγοντας την σοκολάτα και την ζάχαρη.


Προετοιμασία 10 λεπτά, αναμονή 4 ώρες, 2 μεγάλες μερίδες


Υλικά:


• 3 ώριμες μπανάνες

• 3 ώριμα αβοκάντο

• 50gr χαρουπάλευρο

• Σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1️⃣Καθαρίζω και κόβω τις μπανάνες σε φέτες. Τις τοποθετώ σε συσκευασία που μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και τις αφήνω για περίπου 2 ώρες.

2️⃣Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής μεταφέρω τις παγωμένες μπανάνες, τα αβοκάντο και το χαρουπάλευρο στο μούλτι (αν θέλω προσθέτω και σιρόπι σφενδάμου). Πολτοποιώ τα υλικά ώσπου να ενσωματωθούν καλά και να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Μεταφέρω το υλικό σε σκεύος που αποθηκεύεται στην κατάψυξη και καταψύχω για 2 ώρες.

3️⃣Μετά το πέρας των 2 ωρών βγάζω το σκεύος από την κατάψυξη και περιμένω 5-10 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Σερβίρω σε ποτήρι και απολαμβάνω! Αν θέλω προσθέτω σταγόνες σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς!



#eatpetitgr


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com