Vegan μους κακάο

Και όμως υπάρχουν εναλλακτικά γλυκίσματα που είναι υγιεινά και γευστικά, αρκεί να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις! Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνεις, δοκίμασε τη παρακάτω πρόταση μιας και περιέχει θρεπτικά συστατικά και έχει πλούσια γεύση.


Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, ποσότητα 2 ποτήρια μεσαίου μεγέθους


Υλικά:


· 1 ώριμο αβοκάντο

· 1 ώριμη μπανάνα

· 3 κγ σκόνη κακάο

· ½ κουτάκι κρέμα καρύδας **

· 4 κγ στέβια (ή σιρόπι σφενδάμου)

Εκτέλεση:


1️⃣Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και την μπανάνα και τα μεταφέρω στο μούλτι. Προσθέτω το κακάο, τις 2 κγ στέβια και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα (περίπου 2 λεπτά). Προϋπόθεση για την αφράτη αίσθηση είναι τόσο το αβοκάντο όσο και η μπανάνα να είναι αρκετά ώριμα. Συντηρώ το μείγμα στο ψυγείο.

2️⃣Ανοίγοντας το κουτί με την κρέμα καρύδα συνήθως η κρέμα είναι διαχωρισμένη από το υπόλοιπο υγρό. Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρω την κρέμα (δεν θέλω το υγρό) στο μίξερ και προσθέτω 2 κγ στέβια (ή σιρόπι σφενδάμου). Χτυπάω σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

3. Επιλέγω δύο ποτήρια σερβιρίσματος μέτριου μεγέθους. Βγάζω από το ψυγείο την μους κακάο και με ένα κουτάλι την βάζω προσεκτικά στα δύο ποτήρια. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με την κρέμα καρύδας. Χρειάζεται να μείνουν στο ψυγείο για 2 ώρες πριν καταναλωθούν. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.

* κσ = κουταλιά της σούπας, κγ = κουταλιά του γλυκού

**Αν επιλέξω να χτυπήσω ολόκληρο το κουτί της κρέμας καρύδας, όση κρέμα περισσέψει μπορεί να συνοδεύσει μια απογευματινή φρουτοσαλάτα.


#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com