Sandwich με μοσχαρίσιο φιλέτο και χειροποίητη πέστο σχοινόπρασου και γλυκοπατάτα φούρνου

Αν μπορείς να προμηθευτείς νόστιμο ψωμί για σάντουιτς από κάποιον καλό φούρνο, τότε αξίζει να ασχοληθείς με την παρακάτω συνταγή. Το φιλέτο μόσχου και το πέστο σχοινόπρασου δένουν δημιοουργόντας ένα πλούσιο και ελαφρύ γεύμα.


Προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή 3-4 ώρες, μερίδες 4


Υλικά για την μαρινάδα του φιλέτου:

• 250ml κόκκινο κρασί

• Ελαιόλαδο

• Φρεσκοκομμένο πιπέρι


 ⏺Υλικά για το σάντουιτς:

• 4 ψωμάκια @rizoselaia

• 250gr φιλέτο μοσχαρίσιο

• 250gr φρέσκα μανιτάρια

• 2 μέτριες ντομάτες

• Φρέσκια ρόκα

• 1 σκελίδα σκόρδο

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι και θυμάρι


Υλικά για το πέστο σχοινόπρασου:

• 50gr φρέσκο σχοινόπρασο

• 1 ώριμο αβοκάντο

• 100gr κάσιους

• 4-5 κς ελαιόλαδο

• Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι


Υλικά για την γλυκοπατάτα:

• 2 μεγάλες γλυκοπατάτες

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, καπνιστή πάπρικα


Εκτέλεση:

1️⃣Τοποθετώ το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτω τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύω καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά και αποθηκεύω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

2️⃣Πλένω το σχοινόπρασο, καθαρίζω το αβοκάντο και μεταφέρω όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μπλέντερ. Χτυπάω μέχρι να έχω μια παχύρευστη κρέμα και αποθηκεύω στο ψυγείο. Πλένω την ρόκα και τις ντομάτες και τις αφήνω στην άκρη.

3️⃣Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180° C. Πλένω τις γλυκοπατάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι και καπνιστή πάπρικα και ανακατεύω. Στην συνέχεια τις μεταφέρω σε ένα ταψί και τις ψήνω στον φούρνο για 30 λεπτά.

4️⃣Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνω μέσα τα μανιτάρια και ολόκληρη την σκελίδα σκόρδου. Μαγειρεύω για 1-2 λεπτά και ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι. Μαγειρεύω για 4-5 λεπτά και αφήνω στην άκρη.

5️⃣Τοποθετώ μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και την αφήνω να κάψει. Βγάζω το φιλέτο από το ψυγείο και το στεγνώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κόβω τις ντομάτες σε χοντρές φέτες. Ψήνω το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και το κόβω σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια ψήνω τις φέτες ντομάτας για 2-3 λεπτά.

6️⃣Κόβω τα ψωμάκια στην μέση. Προσθέτω μια γενναία ποσότητα από όλα τα υλικά και απολαμβάνω!



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com