No-bake Vegan Cupcakes

Παρακάτω θα διαβάσεις μια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και δεν χρειάζονται ψήσιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι χωρίς ζάχαρη!


Προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, 12 μερίδες


Υλικά για την βάση:


• 8 βασιλικούς χουρμάδες

• 1 ώριμη μπανάνα

• 1 1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι

• 1/4 κούπας κακάο σε σκόνη

• 3/4 κούπας αλεσμένα καρύδια

• 1/4 κούπας ταχίνι

• 1/4 κούπας χαρουπόμελο


Υλικά για την επικάλυψη:


• 1 κουτί κρέμα καρύδας

• 1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα

• 1/4 κούπας στέβια

• 1/4 κούπας σπόροι chia


Εκτέλεση:


1️⃣Μεταφέρουμε την κρέμα καρύδας στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να γίνει σαντιγί. Παράλληλα μεταφέρουμε στο μούλτι τα βατόμουρα, τους σπόρους chia και την στέβια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. Μεταφέρουμε το δεύτερο μείγμα στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

2️⃣Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι. Αλέθω τους χουρμάδες και τους προσθέτω στο μείγμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη και σφιχτή μάζα. Την μεταφέρω σε θήκες και έτσι δημιουργώ την βάση. Μόλις τελειώσω προσθέτω την επικάλυψη και αποθηκεύω στο ψυγείο για 2 ώρες πριν καταναλώσω. Προαιρετικά μπορώ να κρατήσω λίγη ποσότητα από τα βατόμουρα και τη στέβια και να διακοσμήσω μαζί με φρέσκα βατόμουρα.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com