Burger 🍔🍔 με φρέσκο σολομό και σπιτική μαγιονέζα αβοκάντο 🥑

Αν σου αρέσει το ψάρι και θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό burger τότε σου προτείνω να το δοκιμάσεις με φρέσκο σολομό και αβοκάντο. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικός.


Προετοιμασία 30 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά για το burger:


• 0.4kg φρέσκο σολομό

• 1 ντομάτα

• 1 αγγούρι

• 1-2 φύλλα από μαρούλι άϊσμπεργκ

• 6κς μαγιονέζα αβοκάντο

• 2 ψωμάκια για μπέργκερ @rizoselaia της αρεσκείας σας

• Λίγο ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, αποξηραμένος βασιλικός


Υλικά για την μαγιονέζα αβοκάντο:


• 1 ώριμο αβοκάντο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1-2 φρέσκα κρεμμύδια (ή μισό ξερό)

• 2-3κς μηλόξυδο

• Λίγο ελαιόλαδο

• Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

• Αλάτι


Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ τον σολομό σε ένα μπολ που κλείνει, τον μαρινάρω με τα καρυκεύματα, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τον μεταφέρω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το παραπάνω βήμα είναι προαιρετικό και αφορά την περίπτωση που θέλω να αρωματιστεί λίγο παραπάνω το ψάρι.

2️⃣Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° C. Παράλληλα, καθαρίζω το αβοκάντο και μεταφέρω στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την παρασκευή της μαγιονέζας. Δουλεύω το μείγμα μέχρι να έχω ένα λείο αποτέλεσμα και την μεταφέρω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

3️⃣Βγάζω το σολομό από το ψυγείο και τον τοποθετώ πάνω σε ταψί ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως το κομμάτι ίσως χρειαστεί παραπάνω).

4️⃣Παράλληλα πλένω τα λαχανικά και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος αφαιρώ τον σολομό από τον φούρνο και τον αφήνω λίγο να κρυώσει. Ταυτόχρονα συνθέτω τα μπέργκερ κόβοντας τα ψωμάκια στη μέση και προσθέτοντας 2-3κς μαγιονέζα στο κάθε ένα. Στην συνέχεια προσθέτω στο κάθε μπέρκερ τον σολομό, την ντομάτα και το μαρούλι και απολαμβάνω! (Αν θέλω προσθέτω μαγιονέζα και στο πάνω ψωμάκι).


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com