Bruschetta με τυρί mascarpone και φρέσκο μήλο🍎🥭🍎

Το πρωινό, όπως όλα τα γεύματα, είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου και προσωπικά θεωρώ πως είναι μια καλή διατροφική συνήθεια. Ίσως να είσαι από εκείνους που κάνουν skip το πρωινό ή άλλο γεύμα μέσα στην ημέρα, μια συνήθεια που μπορεί να δυσκολεύει το σώμα σου περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Ο οργανισμός σου ζορίζεται πολύ περισσότερο αν δεν τον τρέφεις για πολλές ώρες. Μπορώ να το καταλάβω αν το κάνεις για συγκεκριμένο λόγο, όπως είναι το trendy fasting, διαφορετικά πιστεύω πως είναι μια εσωτερική ασυνείδητη καταπίεση. Από την άλλη, αν θεωρείς πως είναι μια συνειδητή επιλογή γιατί πχ. θεωρείς πως έτσι θα χάσεις, ίσως, κάποια κιλά, τότε θα σου πρότεινα να σκεφτείς την επιλογή να επισκεφτείς έναν ειδικό διατροφολόγο ώστε να σε βοηθήσει να ακολουθήσεις πιο ορθές διατροφικές συνήθειες.


Για εσένα που έχεις συμπεριλάβει το πρωινό στην διατροφή σου, ίσως συμφωνήσεις πως μπορεί να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό όταν αλλάζεις τα υλικά. Προσωπικά είναι φορές που μ' αρέσει να συνδυάζω αλμυρές με γλυκές γεύσεις, ειδικά σε ότι αφορά την παρασκευή μιας μπρουσκέτας για να καταναλώσω το πρωί. Παρακάτω θα διαβάσεις την παρασκευή μιας μπρουσκέτας με φρυγανισμένο ψωμί, τυρί mascarpone, ελαφρώς καραμελωμένα μήλα, μέλι και φιστίκια Αιγίνης.



Προετοιμασία 15 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί

  • 4κς τυρί mascarpone ( ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου)

  • 2 φρέσκα μήλα (εγώ επέλεγα κόκκινα μήλα gala)

  • 1κς καστανή ζάχαρη ή (σιρόπι σφενδάμου ή στέβια)

  • χυμός από 2 πορτοκάλια ( ή έτοιμο χυμό ψυγείου)

  • 1 κς μέλι της αρεσκείας σου

  • 2κς φιστίκι Αιγίνης


Εκτέλεση:

1. Τοποθετώ ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, κόβω τα μήλα σε κυβάκια και τα τοποθετώ μέσα στο κατσαρολάκι, ρίχνω την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού και τα μαγειρεύω για 6-7 λεπτά. Ταυτόχρονα, ψήνω τις φέτες ψωμιού.

2. Τοποθετώ το τυρί πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, και προσθέτω τα μήλα μόλις αυτά είναι έτοιμα. Προσθέτω τα φιστίκια Αιγίνης και το μέλι και απολαμβάνω!