Banana bread

Ιδέα για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο πρωινό σου ☕️☕️ Το Banana bread🍌🍌 δεν είναι και τόσο γνωστό διαδεδομένο στην Ελλάδα. Είναι ένα είδος κέικ απλώς πιο ελαφρύ. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το συνδυάσεις με μέλι, αμυγδαλοβούτυρο, μαρμελάδα φράουλα, ταχίνι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!!


Προετοιμασία 20 λεπτά, ψήσιμο 45-50 λεπτά, 1 ταψάκι 25*10 εκ.


Υλικά:


• 1 ½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

• 1 κγ baking soda

• 1 κγ baking powder

• 6 κς λιναρόσπορος κοπανιστός

• 3 κς νερό

• ½ κούπας στέβια

• 1/2 κούπας φυτικό γιαούρτι

• 1/2 κούπας ελαιόλαδο

• 1/3 κούπας λάδι καρύδας

• 1 βανίλια

• 3 ώριμες μπανάνες

• 1 κούπα φρέσκα κόκκινα φρούτα (μύρτιλα και βατόμουρα)




Εκτέλεση:


1️⃣Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω τον λιναρόσπορο και το νερό και τα αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά (χρησιμοποιώ το μείγμα αντί για αυγό οπότε θέλω να πήξει). Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking soda και το baking powder και τα αφήνω και αυτά στην άκρη.

2️⃣Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνω τη στέβια, το γιαούρτι, την βανίλια, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το μείγμα λιναρόσπορος-νερό και ανακατεύω καλά. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις λιώνω με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τις μεταφέρω στο μπολ με τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Ανακατεύω ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τα στέρεα υλικά και ανακατεύω. Τέλος προσθέτω τα φρέσκα φρούτα και ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*10 εκ. και ψήνω στους 180°C για περίπου 50 λεπτά (για σιγουριά κάνω το τεστ με την οδοντογλυφίδα).


#eatpetitgr


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com