Φρέσκιες γαρίδες με ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς

Άκρως καλοκαιρινό πιάτο με φρέσκιες γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς. Μια ελαφριά και γευστική εκδοχή για ένα χορταστικό γεύμα. Ίσως το καθάρισμα των γαρίδων να φαντάζει ως μπελάς στο μυαλό σου αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.



Προετοιμασία 40 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά, μερίδες 4


Υλικά:


· 800gr ζυμαρικά

· 500gr φρέσκιες γαρίδες

· 500gr τριμμένη ντομάτα

· 1κς πελτέ ντομάτας

· 20 ντοματίνια βελανίδια

· 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο

· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

· 150ml ελαιόλαδο και επιπλέον για τα ζυμαρικά

· 200gr σπιτικό ζωμό κοτόπουλου σε θερμοκρασία δωματίου(ρωτήστε με)

· 1κγ ζάχαρη (προαιρετικά)

· Ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

· Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1️⃣Ξεπλένω καλά τις γαρίδες και αφαιρώ προσεκτικά το κέλυφος και το εντεράκι (να με ρωτήσεις αν θέλεις να κάνεις ζωμό με τα κελύφη). Όσες γαρίδες καθαρίζω τις τοποθετώ μέσα σε ένα μπολ που βρίσκεται πάνω σε ταψάκι με πάγο. Αφού καθαρίσω όλες τις γαρίδες τις μεταφέρω στο ψυγείο.

2️⃣Καθαρίζω και ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλένω και κόβω στη μέση τα ντοματίνια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διαφανές (μετά από 3-4 λεπτά) προσθέτω και το σκόρδο και συνεχίζω για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό κοτόπουλου, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύω καλά και μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνω την φωτιά για να σιγοβράσει (περίπου 25 λεπτά).

3️⃣Μετά το πέρας το χρόνου βρασμού, βγάζω τις γαρίδες από το ψυγείο και τις ρίχνω προσεκτικά μέσα στην σάλτσα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν από αυτήν (προσθέτων ζεστό νερό αν λείπουν υγρά από την σάλτσα). Σε αυτό το σημείο ρίχνω και τα ντοματίνια. Μαγειρεύω για ένα λεπτό, σβήνω την εστία και αφήνω πάνω το τηγάνι για δύο λεπτά ακόμη. Απομακρύνω από την φωτιά. Οι γαρίδες θα πρέπει να έχουν αλλάξει χρώμα και από γρκι-καφέ να έχουν γίνει πορτοκαλί προς κόκκινες.

4️⃣Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτω νερό και αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνω τα ζυμαρικά. Ανακατεύω καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Για καλύτερο αποτέλεσμα ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνω και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρω σε πιάτα και προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας με τις γαρίδες. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρω.


#eatpetitgr #pinakion_gr #agrozimi

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com