Φιλέτο μόσχου με φρέσκα μανιτάρια

Θα έλεγε κάποιος ότι στις σύγχρονες κοινωνίες η προσφορά κόκκινου κρέατος είναι άφθονη και όλοι μας ως καταναλωτές την έχουμε δεδομένη. Είναι πολλοί οι παράγοντες που έχουν επηρεάσει αυτήν την εξέλιξη στους οποίους δεν θα εστιάσω σε αυτήν την ανάρτηση.


Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την κατανάλωσή του. Είναι εκείνοι που καταναλώνουν πολύ συχνά κόκκινο κρέας αλλά και εκείνοι που το έχουν αποκλείσει από την διατροφή τους. Αφουγκράζομαι τους λόγους που έχουν οδηγήσει τον καθένα στην δική του διατροφική επιλογή. Προσωπικά δεν έχω αποκλείσει καμία διατροφική ομάδα. Θεωρώ πως ο οργανισμός μου είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω και θέλω να τον τρέφω όσο καλλίτερα γίνεται, λαμβάνοντας θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφίμων.


Σε κάποιες κατηγορίες, όπως αυτή του κόκκινου κρέατος, ίσως έχει περισσότερη σημασία η ποιότητα από την ποσότητα. Θα σου πρότεινα να προμηθεύεσαι κόκκινο κρέας από κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο και να αποφεύγεις τις υπέρ-αγορές. Πιστεύω πως είναι προτιμότερο να τρώμε λιγότερη αλλά καλύτερης ποιότητας κόκκινο κρέας.


Αν θέλεις λοιπόν να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω πρόταση.Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


· 2 φιλέτα μόσχου

· 0.3gr κινέζικο μανιτάρι shimeji

· 1 ντομάτα

· 1 αγγούρι

· Ελαιόλαδο

· Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι


Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ τα φιλέτα σε ένα μπολ, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνω στην άκρη. Πλένω καλά και καθαρίζω τα μανιτάρια. Τοποθετώ μια γκριλιέρα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί τοποθετώ τα φιλέτα μόσχου και τα μαγειρεύω για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

2️⃣Παράλληλα τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι προσθέτω τα μανιτάρια ρίχνω αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα αφήνω στην άκρη.

3️⃣Παράλληλα πλένω καλά και κόβω την ντομάτα και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ προσθέτω μισή κούπα ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύω καλά.

4️⃣Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα τα τοποθετώ σε πιάτα σερβιρίσματος, προσθέτω τα μανιτάρια, λίγες φέτες από την ντομάτα και το αγγούρι, περιχύνω με το λαδολέμονο και απολαμβάνω!


#eatpetitgr