Φιλέτο μόσχου με φρέσκα μανιτάρια

Αν θέλεις να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά σου προτείνω να δοκιμάσεις το παρακάτω πιάτο.



Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


· 2 φιλέτα μόσχου

· 0.3gr κινέζικο μανιτάρι shimeji

· 1 ντομάτα

· 1 αγγούρι

· Ελαιόλαδο

· Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι


Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ τα φιλέτα σε ένα μπολ, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνω στην άκρη. Πλένω καλά και καθαρίζω τα μανιτάρια. Τοποθετώ μια γκριλιέρα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί τοποθετώ τα φιλέτα μόσχου και τα μαγειρεύω για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

2️⃣Παράλληλα τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι προσθέτω τα μανιτάρια ρίχνω αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα αφήνω στην άκρη.

3️⃣Παράλληλα πλένω καλά και κόβω την ντομάτα και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ προσθέτω μισή κούπα ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύω καλά.

4️⃣Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα τα τοποθετώ σε πιάτα σερβιρίσματος, προσθέτω τα μανιτάρια, λίγες φέτες από την ντομάτα και το αγγούρι, περιχύνω με το λαδολέμονο και απολαμβάνω!


#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com