Ταρτάρ φρέσκου τόνου

Αν τύχει να βρεις στην αγορά φρέσκο τόνο τότε αξίζει να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή. Ένα εύκολο ορεκτικό που τρώγεται κ για κυρίως😉 Ταρτάρ φρέσκου τόνου με αβοκάντο🥑, ντομάτα🍅, αγγουράκι🥒, χυμό λαίμ🍈 και ελαιόλαδο πάνω σε τσιαπάτα ολικής άλεσης 🥖.



Προετοιμασία 20 λεπτά, μερίδες 10-12


Υλικά:


• 150-200gr φρέσκος τόνος

• 10-12 ντοματίνια

• 2 αγγουράκια

• 2 φρέσκα κρεμμύδια

• 1 ώριμο αβοκάντο

• Χυμός από 1 λάιμ

• Ελαιόλαδο

• Φρέσκος κόλιανδρος

• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Μπαγκέτα ολικής άλεσης (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)


Εκτέλεση:


1️⃣Πλένω καλά όλα τα λαχανικά. Κόβω σε μικρά κομμάτια τα ντοματίνια, τα αγγουράκια και τα κρεμμύδια και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Καθαρίζω το αβοκάντο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβω τον κόλιανδρο και τον μεταφέρω και αυτόν στο μπολ.

2️⃣Ο τόνος είναι ήδη φιλεταρισμένος οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνω είναι να τον κόψω προσεκτικά σε μικρά κομμάτια και να τον μεταφέρω στο μπολ. Ρίχνω τον χυμό λάιμ, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρω αμέσως πάνω στο ψωμάκι της επιλογής μου.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com