Τάρτα με μυζήθρα, φρέσκιες φράουλες και μαρμελάδα φράουλα

Η έμπνευση για την συγκεκριμένη τάρτα ήρθε κάπως τυχαία σκεπτόμενη τί άλλο μπορώ να φτιάξω με την ζύμη που παραδοσιακά φτιάχνονται τα πασχαλινά κουλουράκια. Η βάση της τάρτας είναι γλυκιά σε αντίθεση με την γέμιση που λόγω της μυζήθρας έχει μια πιο όξινη γεύση. Η μαρμελάδα και οι φρέσκιες φράουλες όμως εξισορροπούν το σύνολο.


Προετοιμασία 70 λεπτά, αναμονή 30 λεπτά, ψήσιμο 25 λεπτά, 7 μερίδες


Υλικά για την βάση:


* 0.3gr αλεύρι μαλακό

* 0.1gr καστανή ζάχαρη άχνη * 1/2 κγ baking powder * 0.15gr βούτυρο + λίγο για τις ταρτιέρες

* 0.04ml γάλα * 0.06ml ελαιόλαδο

* 1 αβγό


Υλικά για την γέμιση:

* 0.35gr μηζύθρα

* 0.25ml κρέμα γάλακτος

* 0.10gr καστανή ζάχαρη άχνη

* 0.06ml σιρόπι σφενδάμου


Υλικά για την επικάλυψη:

* 0.07gr μαρμελάδα φράουλα

* 0.50ml κρασί ροζέ

* 0.30gr καστανή ζάχαρη

* 0.35gr φρέσκιες φράουλες





Εκτέλεση:


1️⃣Στο μπολ του μίξερ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά και προσθέτω ένα ένα τα υγρά υλικά. Δουλεύω την ζύμη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την τυλίγω με μεμβράνη και μεταφέρω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2️⃣Στο μπολ του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την μυζήθρα, την ζάχαρη και το σιρόπι σφενδαμου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Μεταφέρω στο ψυγείο.

3️⃣Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά προσθέτω το κρασί και την ζάχαρη. Αφήνω να βράσει και να λιώσει καλά η ζάχαρη (περίπου 20 λεπτά). Παράλληλα κόβω τις φράουλες. Αφού περάσει ο χρόνος βρασμού προσθέτω τις φράουλες και απομακρύνω από την εστία. Αφήνω να κρυώσει.

4️⃣Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 *C. Βγάζω την ζύμη από το ψυγείο και την απλώνω με το χέρι σε βουτυρωμένες ατομικές ταρτιέρες. Τρυπάω την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Προσθέτω αντικολλητικό χαρτί και κάποιο όσπριο (που δεν θα καταναλώσω). Ψήνω για 20-25 λεπτά.

5️⃣Αφού κρυώσει η βάση γεμίζω με το τυρί και προσθέτω μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και το σιρόπι κρασιού με τις φρέσκιες φράουλες.


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com