Σπιτική μπάρα δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα ελαφρύ, γευστικό και θρεπτικό σνακ και μπορούν να σου δώσουν την έξτρα ενέργεια την στιγμή που την χρειάζεσαι! Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω τις δικές μου μπάρες δημητριακών σταμάτησα να αγοράζω έτοιμες αφού οι σπιτικές είναι πιο φρέσκιες, νόστιμες και περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και συντηρητικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή συνδύασα ταχίνι ολικής άλεσης, βασιλικούς χουρμάδες, φουντούκια, ηλιόσπορους, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και κουβερτούρα σοκολάτας με στέβια.



Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 20 λεπτά, 12 μεγάλα κομμάτια


Υλικά για την βάση:

• 5 βασιλικοί χουρμάδες

• 80-90gr φουντούκια ανάλατα

• 80-90gr ηλιόσποροι

• 3κς σκόνη κακάο

• 100gr ταχίνι ολικής άλεσης


Για την επικάλυψη:

• 50gr κουβερτούρα με στέβια

• 1κς λάδι καρύδας (λιωμένο)



Εκτέλεση:

1️⃣Αφαιρώ τον πυρήνα από τους χουρμάδες και τους τοποθετώ σε ένα μικρό μπολ με χλιαρό νερό. Αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Παράλληλα ζυγίζω τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και τα μεταφέρω στο μούλτι. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά στραγγίζω καλά τους χουρμάδες και τους μεταφέρω στο μούλτι. Πολτοποιώ μέχρι να έχω μια ομογενοποιημένη μάζα (σαν μικρή μπάλα). Τη μεταφέρω στο σκεύος που έχω επιλέξει (κατά προτίμηση στενόμακρο 10cmx20cm) και την ανοίγω με τα χέρια μου ώσπου να φτιάξω μια ομοιόμορφη βάση περίπου 1cm. Την κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και τη μεταφέρω στο ψυγείο.

2️⃣Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτω το λάδι καρύδας. Ανακατεύω ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

3️⃣Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και παίρνω ένα-ένα τα κομμάτια και βουτάω την επιφάνεια στην λιωμένη σοκολάτα. Μεταφέρω σε επίπεδη επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί. Μόλις τελειώσω τα μεταφέρω στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να παγώσει η σοκολάτα.

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com