Σολομός ψητό, καραμελωμένα καρότα φούρνου και φρέσκα χόρτα

Αν θέλεις να απολαύσεις ένα διαφορετικό γεύμα με φρέσκα υλικά μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω εύκολη και ελαφριά επιλογή.



Προετοιμασία 15 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


Για τον σολομό:

• 2 φέτες φρέσκο σολομό

• 50ml σάλτσα σόγιας

• 50ml ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο


Για τα καρότα:

• 6 βιολογικά καρότα

• 5κς χαρουπόμελο

• 5κς ελαιόλαδο

• Αλάτι, θυμάρι


Για τα χόρτα:

• 0.5kg φρέσκα βλίτα

• Ελαιόλαδο, λεμόνι

• Αλάτι


Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ τα φιλέτα σολομού σε ένα μπολ και μαρινάρω με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

2️⃣Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180° C. Καθαρίζω τα καρότα και τα τοποθετώ πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνω το χαρουπόμελο, το ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι. Ανακατεύω με τα χέρια μου ώστε να πάνε παντού τα υλικά. Πιάνω τις άκρες του χαρτιού και κλείνω σε φάκελο. Ψήνω στον φούρνο για 25 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος βγάζω από τον φούρνο και αφήνω στην άκρη.

3️⃣Παράλληλα προσθέτω μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις έρθει το νερό σε σημείο βρασμού ρίχνω μέσα τα χόρτα που προηγουμένως έχω καθαρίσει και πλύνει. Βράζω για 3-4 λεπτά. Σουρώνω και αφήνω στην άκρη.

4️⃣Παράλληλα τοποθετώ μια γκριλιέρα πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τοποθετώ τα φιλέτα σολομού και ψήνω για περίπου 5-6 λεπτά.

5️⃣Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετώ μία φέτα σολομού, τα μισά καρότα και χόρτα. Απολαμβάνω αμέσως!


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com