Σαλάτα με μαύρη φακή belunga και φρέσκα λαχανικά

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για δροσερές σαλάτες. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα απολαύσεις ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σίδηρο κα φυτικές ίνες🍅🥑🧅.


Προετοιμασία 50 λεπτά, μερίδες 3-4


Υλικά:


• 250gr μαύρη φακή belunga

• 1 ώριμο αβοκάντο

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 1 πιπεριά

• 10-15 ντοματίνια

• 2-3 ραπανάκια

• 2-3κς ηλιόσπορο

• Μαϊντανός και μυρώνια

• Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο

• Χυμός από λεμόνι



Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ μια κατσαρόλα με νερό πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις έρθει το νερό σε σημείο βρασμού προσθέτω την φακή, την αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω την θερμοκρασία στο μισό. Σιγοβράζω για περίπου 35 λεπτά.

2️⃣Παράλληλα πλένω καλά όλα τα λαχανικά. Κόβω τα ντοματίνια και την πιπεριά σε μικρά καρέ. Συνεχίζω με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ραπανάκια τα οποία κόβω σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τα μυρώνια.

3️⃣Σε ένα μικρό μπολ προσθέτω 3 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος ξύδι βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορώ να μεταφέρω όλα τα υλικά σε μπλέντερ. Μόλις βράσει η φακή την στραγγίζω από το νερό της, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και την αφήνω να κρυώσει.

4️⃣Μεταφέρω την φακή και όλα τα λαχανικά που έχω κόψει σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ξεφλουδίζω το αβοκάντο, ρίχνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει, το κόβω σε μέτρια κομμάτια και το μεταφέρω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνω τους ηλιόσπορους, το μείγμα ελαιόλαδο-βαλσάμικο, ανακατεύω απαλά και απολαμβάνω!


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com