Πράσινη σαλάτα με φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι

Δροσερή σαλάτα με αντράκλα ( ή αλλιώς γλιστρίδα), φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι. Αρκετός κόσμος ίσως να μη γνωρίζει είναι οι ωφέλιμες ιδιότητες της αντράκλας. Συγκεκριμένα είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες A και C, βιταμίνες του συμπλέγματος B και περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία. Λόγω των συστατικών που περιέχει, βοηθάει στην μείωση των πονοκεφάλων και των φλεγμονών. Δικαιολογημένα λοιπόν θεωρείται υπερτροφή.



Προετοιμασία 20 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά για την σαλάτα:


* 400gr αντράκλα

* 6 σύκα

* 100gr σταφίδα

* 20-30gr κατσικίσιο τυρί

* Λίγο μαυροκούκι (προαιρετικά)

* Ψωμί τσιαπάτα ολικής άλεσης


Υλικά για την σως:


* 6κς ταχίνι

* 4 κς ξύδι βαλσάμικο

* 3 κς ελαιόλαδο

* 2 κς μέλι

* Αλάτι, πιπέρι

* Λίγο νερό



Εκτέλεση:


1️⃣Πλένω και καθαρίζω την αντράκλα. Αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

Παράλληλα πλένω τα φρούτα και κόβω τα σύκα σε 4 κομμάτια.

2️⃣Ρίχνω όλα τα υλικά για την σως σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύω καλά ώσπου να γίνει μια ρευστή σως. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσω ίσως βγει λίγο παχύρευστη όποτε θα χρειαστεί λίγο νεράκι.

3️⃣Μεταφέρω την πρασινάδα και τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το κατσικίσιο τυρί που έχω κόψει σε κομμάτια, ρίχνω την σως, ανακατεύω καλά και απολαμβάνω!






Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com