Ομελέτα με σκορδάτα ντοματίνια φούρνου, φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα Νάξου και προσούτο Ευρυτανίας

Αξίζει να προμηθευτείς μερικά υλικά παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για τα ψώνια σου ώστε να προετοιμάσεις και να απολαύσεις μια νόστιμη ομελέτα. Οι μικρές στιγμές απόλαυσης βελτιώνουν την διάθεση και δίνουν χαρά κάτι που σίγουρα έχουμε όλοι ανάγκη.


Έχω παρατηρήσει πως είναι αρκετοί που δεν βρίσκουν την ενέργεια να ασχοληθούν με απλές πόσο μάλλον δε με πολύπλοκες μαγειρικές παρασκευές. Αυτό που με θλίβει δεν είναι μόνον η οκνηρία αλλά και η αδιαφορία για το τί τρώει κάποιος. Αν εμείς οι ίδιοι δεν φροντίσουμε για ότι τρώμε δεν ξέρω ποιος περιμένουμε να το αναλάβει.


Επιστρέφοντας στην χαρά της απόλαυσης ενός ωραίου γεύματος, παρακάτω θα δεις μια σχετικά απλή συνταγή για ομελέτα γεμιστή με ντομαντίνια φούρνου, φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα Νάξου και προσούτο Ευρυτανίας.




Προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά, μερίδες 1 γενναία ή 2 κανονικές



⏺Υλικά:


  • 4 αβγά

  • 10-12 ντοματίνια

  • 150gr φρέσκα μανιτάρια agaricus (ή άλλα της αρεσκείας σου)

  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 50gr γραβιέρα Νάξου (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου)

  • 40gr προσούτο (ή άλλο αλλαντικό)

  • 10ml -15 ml γάλα

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι



⏺Εκτέλεση:


  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στου 170 ° C. Πλένω καλά τα ντοματίνα, τα κόβω στην μέση και τα τοποθετώ σε ένα μπολ. Καθαρίζω και ψιλοκόβω το σκόρδο και το μεταφέρω στο ίδιο μπολ με τα ντομαντίνια. Ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύω καλά με ένα μεγάλο κουτάλι ώστε να πάνε παντού τα υλικά. Μεταφέρω τα ντοματίνια πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

  2. Παράλληλα καθαρίζω τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα (κάνει και χαρτί κουζίνας). Τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Στην συνέχεια πλένω και ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμύδια. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνω τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω για 3-4 λεπτά ή ώσπου να εξτατμιστούν τα υγρά τους. Μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά και αποσύρω το τηγάνι με τα μανιτάρια από την εστία.

  3. Ελέγχω τα ντοματίνια και τα αφαιρώ από τον φούρνο αν δω πως είναι έτοιμα ή έχουν περάσει τα 15 λεπτά. Τρίβω τη γραβιέρα στον τρίφτη και κόβω το προσούτο σε λωρίδες (ή κομμάτια).

  4. Στην συνέχεια τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Μέχρι να κάψει το τηγάνι σπάω τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω στο τηγάνι μια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου (ή άλλης λιπαρής ουσίας) και παράλληλα χτυπάω καλά τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνω στο τηγάνι. Κουνάω προσεκτικά το τηγάνι ώστε να δημιουργήσω ένα μεγάλο κύκλο με τα αβγά. Όσο ψήνεται η ομελέτα, ρίχνω την γραβιέρα στη μισή επιφάνεια και κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζω με τα ντομαντίνια και τα μανιτάρια. Τέλος προσθέτω τα κομμάτια προσούτο. Με μια σπάτουλα κλείνω προσεκτικά την ομελέτα (την κλείνω με την υπόλοιπη μισή επιφάνεια που δεν έχει υλικά). Μεταφέρω την ομελέτα σε ένα πιάτο, σερβίρω και απολαμβάνω!

Tip: Αν δω πως πάει να μου κολλήσει η ομελέτα στο τηγάνι προσθέτω λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Τα αβγά κολλάνε εύκολα οπότε θέλουμε να είναι λιπαρή η επιφάνεια που μαγειρεύουμε.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit