Νόστιμο brownies με γλυκοπατάτα και επικάλυψη μπανάνα-αβοκάντο

Αν θέλεις να γευτείς μια διαφορετική συνταγή για brownies σου προτείνω να δοκιμάσεις την παρακάτω εναλλακτική συνταγή με γλυκοπατάτα. Η γλυκοπατάτα χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά γλυκά και αντικαθιστά επάξια άλλα συμβατικά υλικά. Συν τοις άλλοις περιέχει φυτικές ίνες, Κάλιο και βιταμίνες.



Προετοιμασία 1 ώρα, ψήσιμο 45 λεπτά, 2 ταψάκια 10cm*15cm


Υλικά για την βάση:


• ½ κούπας αλεύρι καρύδας

• ¾ κούπας κακάο σε σκόνη @iongiapanta

• ¼ κούπας χαρουπάλευρο @bioygeia

• 1 κγ baking powder

• 2 γλυκοπατάτες ψημένες και ξεφλουδισμένες

• ½ κούπας λάδι καρύδας (λιωμένο) @bioygeia

• ¾ κούπας φυτικό γάλα @carposolympos

• ½ κούπας βούτυρο κολοκυθόσπορου @oliver.nuts

• 4 κς σιρόπι σφενδάμου


Υλικά για την επικάλυψη:


• 1 ώριμη μπανάνα

• 1 ώριμο αβοκάντο

• Κακάο

• Σιρόπι σφενδάμου


Εκτέλεση:


1️⃣Πλένω τις γλυκοπατάτες και τις ψήνω στο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζω την επικάλυψη μεταφέροντας στο μούλτι όλα τα υλικά. Τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα και το μεταφέρω στο ψυγείο.

2️⃣Ζυγίζω όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύω καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτω το λάδι καρύδας, το γάλα και το βούτυρο κολοκυθόσπορου. Αφού ψηθεί η γλυκοπατάτα την ξεφλουδίζω και την προσθέτω στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πουρές. Μεταφέρω τα υλικά του δεύτερου μπολ στο πρώτο και ανακατεύω μαλακά. Τέλος προσθέτω το φυτικό γάλα και ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθεί στο μείγμα. Μεταφέρω σε ταψάκια 10cm*15cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 180°C για 45 λεπτά . Ξεφουρνίζω και αφήνω να κρυώσουν πριν προσθέσω την επικάλυψη.


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com