Νόστιμο μοσχαράκι κατσαρόλας με χειροποίητο κους κους και λαχανικά

Σου προτείνω την παρακάτω συνταγή αν έχεις όρεξη να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο κυριακάτικο γεύμα! Συνδιάζει μοσχαράκι, κους κους και φρέσκα λαχανικά.



Προετοιμασία 25 λεπτά, μαγείρεμα 1.5 ώρα, μερίδες 4


Υλικά για το μοσχαράκι:


• 0.6kg μοσχαρίσιο κρέας για κατσαρόλα (σπάλα ή κιλότο)

• 0.15lt ελαιόλαδο

• 0.15lt κρασί

• 1.5lt ζεστό νερό

• Μοσκοκάρυδο ολόκληρο

• Μισό φύλλο δάφνης

• Αλάτι, πιπέρι


Υλικά για το κους κους:


• 0.5kg κους κους

• 0.4kg μανιτάρια καφέ champignon (καθαρισμένα και κομμένα)

• 0.3kg σπαράγγια (πλυμένα και κομμένα)

• 1lt ζεστό νερό (ή μισή ποσότητα από σπιτικό ζωμό κοτόπουλου)

• 0.12kg βούτυρο αγελαδινό

• Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι



Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτω το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτω τα κομμάτια κρέατος και ανακατεύω ώστε να μαγειρευτεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές περίπου για 6-7 λεπτά. Ρίχνω το κρασί και αφού εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτω τα μπαχαρικά. Ρίχνω το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνω την θερμοκρασία ώστε να σίγο-μαγειρευτεί για 1.5 ώρα.

2️⃣Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω 25gr από το βούτυρο, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σωτάρω για 4-5 λεπτά. Μεταφέρω σε βοηθητικό σκεύος.

3️⃣Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω άλλα 25gr από το βούτυρο, τα σπαράγγια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά. Τα μεταφέρω μαζί με τα μανιτάρια.

4️⃣Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω 25gr από το βούτυρο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύω για 1 λεπτό και προσθέτω το κους κους, ανακατεύω και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το νερό. Στα 10-12 λεπτά το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και τότε προσθέτω τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο. Μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά.

5️⃣Μόλις μαγειρευτεί το κρέας συνθέτω το πιάτο, σερβίρω και απολαμβάνω!



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com