Νόστιμο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και λαχανικά

Ένα νόστιμο πιάτο που συνδιάζει κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και κασταό ρύζι. Ίσως να αποφεύγεις να μαγειρεύεις καστανό ρύζι λόγω της αναμονής που χρειάζεται. Καλό είναι όμως να γνωρίζεις ότι είναι περισσότερο θρεπτικό από το απλό ρύζι μιας και έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία.



Προετοιμασία 45 λεπτά, αναμονή 4 ώρες (αν χρησιμοποιήσω κάστανο ρύζι με φλοιό), 4 μερίδες


Υλικά:


• 0.3gr ρύζι με φλοιό @jotis (μουλιασμένο για 4 ώρες)

• 0.5gr κοτόπουλο στήθος

• 0.3gr φρέσκα μανιτάρια

• 4 φρέσκα κρεμμύδια

• 2 φρέσκα καρότα

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

• 1 κουτί baby καλαμπόκι (προαιρετικά) @oriental_express_asian_food

• 0.15gr φασολάκια κατεψυγμένα @barbastathis

• 0.15ml ελαιόλαδο

• 0.1ml σογιέλαιο @kikkoman_europe

• 0.15ml ρετσίνα

• Άνηθος ψιλοκομμένος

• Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα



Εκτέλεση:


1️⃣Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω κάστανο ρύζι με φλοιό το μουλιάζω για τουλάχιστον 4 ώρες.

2️⃣Πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά. Παράλληλα ξεπλένω και βράζω το ρύζι και τα φασολάκια (σε ξεχωριστό σκεύος το καθένα) βάση των οδηγιών των συσκευασιών. Τοποθετώ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτω το κομμένο κοτόπουλο και το σωτάρω για περίπου 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το ξερό κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα από το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σωτάρισμα για 1 λεπτό και μετά προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα. Προσθέτω τα λαχανικά (και τα φασολάκια) και συνεχίζω το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Σουρώνω το ρύζι και μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη το προσθέτω στο τηγάνι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το σογιέλαιο και συμπληρώνω αλάτι, πιπέρι κατά βούληση. Αποσύρω από την φωτιά. Προαιρετικά προσθέτω λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκκομμένο και σερβίρω.


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com