Λογιών λογιών μπρουσκέτες

Μερικά κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι θέλεις να είναι λίγο διαφορετικά. Μια ιδέα είναι η προετοιμασία και κατανάλωση ενός διαφορετικού πρωινού. Προϋπόθεση είναι να προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά και να έχεις διάθεση να ετοιμάσεις τις παρακάτω μπρουσκέτες. Τί καλύτερο από το να απολαύσεις το γεύμα που μόλις ετοίμασες πίνοντας το ρόφημά σου και χαλαρώνοντας λιγάκι.


Προετοιμασία 20 λεπτά, ποσότητα 3 μπρουσκέτες μεσαίου μεγέθους

Υλικά:


· 3 φέτες φρέσκο ψωμί (ψημένο στην ψωμιέρα ή στο grill)

· ½ ώριμο αβοκάντο (μετρίου μεγέθους)

· Λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι

· 1 αβγό

· 1 κγ φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)

· 2 κσ ελαιόλαδο ( ή άλλη λιπαρή ουσία για το τηγάνισμα του αβγού)

· Αλάτι, πιπέρι

· 3 κσ γιαούρτι (εγώ χρησιμοποίησα πρόβειο)

· ½ κγ σκόνη κακάο

· 1 κσ μέλι

· 1 κσ καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου

· 1 κσ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι-καρότο)

· 2 κσ ανθότυρο Κρήτης

* κσ = κουταλιά της σούπας, κγ = κουταλιά του γλυκού

Εκτέλεση:

1️⃣Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και τοποθετώ το μισό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτω λίγες σταγόνες λεμόνι και αλάτι και πιέζω με ένα πιρούνι μέχρι να λειώσει και να γίνει σαν αλοιφή (το λεμόνι βοηθάει να μην μαυρίσει το αβοκάντο). Τοποθετώ το μπολ στο ψυγείο. Ανακατεύω σε μικρό μπολ το γιαούρτι με το κακάο και το μέλι και μεταφέρω στο ψυγείο. Σε μια βοηθητική επιφάνεια θρυμματίζω το ανθότυρο χρησιμοποιώντας τα χέρια μου και συντηρώ στο ψυγείο.

2️⃣Τοποθετώ ένα μπρίκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζω το φιλέ αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο, χτυπάω το αβγό σε ομελέτα και το τηγανίζω (ο χρόνος έμψησης εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός). Παράλληλα ψήνω τις φέτες ψωμιού.

3️⃣Σε ένα πιάτο συνθέτω τις μπρουσκέτες αλείφοντας την πρώτη φέτα ψωμιού με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και προσθέτοντας το θρυμματισμένο ανθότυρο. Συνεχίζω με το μείγμα γιαούρτι-κακάο-μέλι και προσθέτω το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου. Αλείφω την τελευταία φέτα ψωμιού με το αβοκάντο και προσθέτω από πάνω την ομελέτα και το φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά).




#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com