Κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι με ποικιλία από μπρουσκέτες

Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω είναι ένα νόστιμο κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι. Είναι η ώρα που κάπως όλα ησυχάζουν και είναι ίσως ένα μικρό δώρο που αξίζει να κάνουμε όποτε μπορούμε στον εαυτό μας. Οι παρακάτω μπρουσκέτες είναι ιδέες για τους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις ώστε να γευτείς ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.



Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 20 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


• 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας

• 150gr φρέσκο σπανάκι

• 50gr μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένη

• 1 αβγό

• Αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

• Αμυγδαλοβούτυρο

• 50gr τυρί cottage

• 4-5 φρέσκιες φράουλες

• 3 κς γιαούρτι της αρεσκείας σας

• 100gr κατεψυγμένα σμέουρα

• 30gr σπόροι chia

• Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

• 1 αβοκάντο

• 50gr καπνιστό σολομό

• Λίγη κάπαρη

• 1 ραπανάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

• Καβουρδισμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)




Εκτέλεση (από αριστερά):


1️⃣Τοποθετούμε τα κατεψυγμένα σμέουρα, τους σπόρους chia και τον χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

2️⃣Παράλληλα πλένω καλά τις φράουλες και τις κόβω σε κομμάτια.

3️⃣Πλένω το σπανάκι και το μεταφέρω σε αντικολλητικό τηγάνι που βρίσκεται πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω το σπανάκι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί συμπληρώνω λίγο χλιαρό νερό. Πρέπει να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά.

4️⃣Παράλληλα ψήνω τις φέτες ψωμιού σε ψωμιέρα ή γκριλιέρα.

5️⃣Προσθέτω φρέσκο νερό και ξύδι σε μία κατσαρόλα και το τοποθετώ πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ανακατεύω με μια κουτάλα το νερό για να δημιουργηθεί δίνη. Προσθέτω το αβγό και το μαγειρεύω για 2 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος το πιάνω με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετώ πάνω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.

6️⃣Καθαρίζω το αβοκάντο και το λιώνω με ένα πιρούνι. Ρίχνω αν θέλω λίγες σταγόνες λεμονιού για να μη μαυρίσει. Καθαρίζω και κόβω το ραπανάκι σε λεπτές φέτες.

7️⃣Συναρμολογώ τις μπρουσκέτες και απολαμβάνω αμέσως!



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com