Κρύα σούπα με φρέσκο σπανάκι, αβοκάντο και αγγούρι

Κρύα σούπα με φρέσκο σπανάκι, αβοκάντο🥑αγγούρι 🥒 και φρέσκα μυρωδικά! Μια εναλλακτική πρόταση για το ζεστό καλοκαίρι. Αν και πιστεύω πως οι σούπες δεν είναι η πρώτη επιλογή στην ελληνική κουζίνα, θεωρώ πως είναι μια νόστιμη επιλογή και μπορεί να γίνει η νέα σου συνήθεια!


Προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά, αναμονή 30 λεπτά, μερίδες 4-5


Υλικά:


• 350gr φρέσκο σπανάκι

• 2 ώριμα αβοκάντο

• 5-6 φρέσκα αγγούρια

• 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο

• 2-3 σκελίδες σκόρδου

• 100ml ρετσίνα

• Ελαιόλαδο

• 1 ματσάκι άνηθος

• 1 ματσάκι δυόσμος

• 1 ματσάκι σχοινόπρασο

• Χυμός κα ξύσμα από 2 λάιμ

• Αλάτι, πιπέρι

• Λίγο χλιαρό νερό (αν χρειαστεί)

• Φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1️⃣Πλένω καλά όλα τα λαχανικά και τα αρωματικά. Κόβω το σπανάκι, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο μόλις κάψει ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και το αφήνω να μαλακώσει για 3-4 λεπτά ώσπου να αρχίσει να γυαλίζει. Στη συνέχεια ρίχνω το σκόρδο, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω για 1-2 λεπτά και ρίχνω την ρετσίνα. Μαγειρεύω για 1-2 λεπτά ακόμη και απομακρύνω από την φωτιά.

2️⃣Καθαρίζω τα αγγούρια από την φλούδα και τα σποράκια και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζω επίσης τα αβοκάντο. Ψιλοκόβω τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Τρίβω την φλούδα των λάιμ στον τρίφτη και μετά τα στύβω (κρατάω το ξύσμα και τον χυμό).

3️⃣Σε ένα μπλέντερ ρίχνω τα κομμάτια αγγουριού και αβοκάντο, τον άνηθο, το σχοινόπρασο, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, τα φύλλα δυόσμου, το σωταρισμένο σπανάκι (με όλα υγρά), ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιώ αρκετά λεπτά ώσπου να λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Δοκιμάζω και διορθώνω την γεύση κατά βούληση.

4️⃣Μεταφέρω στο ψυγείο και αφού κρυώσει σερβίρω σε πιάτα, προσθέτω λίγο σχοινόπρασσο και φιστίκι Αιγίνης και απολαμβάνω!



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com