Ελαφρύ και υγιεινό σνακ με φρέσκα βατόμουρα και γιαούρτι

Αν θες να εμπλουτίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες με περισσότερο εναλλακτικές και υγιεινές επιλογές, φτιάξε το παρακάτω σνακ που περιέχει, εκτός των άλλων, σίδηρο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο και ασβέστιο. Κάποια από τα υλικά που περιλαμβάνει η συνταγή μπορείς να προμηθευτείς από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα (είναι αρκετά που υποστηρίζουν και τις ηλεκτρονικές αγορές).



Προετοιμασία 20 λεπτά, ποσότητα 4 ποτήρια (μεσαίου μεγέθους)


Υλικά (ανά ποτήρι) :


· 2 κσ βρώμη (περασμένη στο μούλτι)

· 4 κσ σπόροι chia

· 8 κσ γάλα (κατά προτίμηση φυτικό)

· 5 κσ γιαούρτι (κατά προτίμηση φυτικό)

· 1 κγ σιρόπι σφενδάμου

· 3 κσ κινόα pop

· 5 φρέσκα βατόμουρα (πλυμένα)

· 2 κγ μέλι (ή καστανή ζάχαρη)

* κσ = κουταλιά της σούπας, κγ = κουταλιά του γλυκού


Εκτέλεση:


1️⃣Σε ένα μικρό μπολ προσθέτω τους σπόρους chia, το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύω ελαφρά και τοποθετώ στο ψυγείο.

2️⃣Σε ένα δεύτερο μικρό μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με τα 2 φρέσκα βατόμουρα και μεταφέρω στο ψυγείο.

3️⃣Ζεσταίνω ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτω το μέλι και τα υπόλοιπα βατόμουρα και ανακατεύω ελαφρά για 2-3 λεπτά (δεν θέλω να χάσω την φρεσκάδα του φρούτου, θέλω απλώς να μελώσει λίγο). Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

4️⃣Στο ποτήρι σερβιρίσματος προσθέτω πρώτα την βρώμη. Στην συνέχεια βγάζω από την συντήρηση τους σπόρους chia (πρέπει να έχουν γίνει μια μικρή εύπλαστη μάζα) και με ένα κουτάλι τους προσθέτω ως δεύτερη στρώση πάνω από την βρώμη. Βγάζω από το ψυγείο το γιαούρτι με τα βατόμουρα και προσθέτω προσεκτικά ως τρίτη στρώση στο ποτήρι. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζω με τη κινόα pop. Τέλος προσθέτω τα μελωμένα (και κρύα) βατόμουρα. Απολαμβάνω αμέσως ή συντηρώ στο ψυγείο για 1-2 ημέρες.


#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com