Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα με ψημένο στήθος κοτόπουλου, γλυκοπατάτα και βινεγκρέτ μουστάρδας

Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα με ψημένο στήθος κοτόπουλου, γλυκοπατάτα στον φούρνο και βινεγκρέτ μουστάρδας. Εύκολο και ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει νόστιμα υλικά. Επιλέγουμε την γλυκοπατάτα ως εναλλακτική γαρνιτούρα μιας και είναι πιο θρεπτική από την απλή πατάτα.


Προετοιμασία 40 λεπτά, αναμονή 1 ώρα, μερίδες 2

Υλικά:


· 0.4kg στήθος κοτόπουλου

· 1 μεγάλη γλυκοπατάτα

· 0.3kg φασολάκια κατ. (αποψυγμένα)

· 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 0.15ml ρετσίνα

· 0.2ml Ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι

Υλικά για την βινεγκρέτ μουστάρδας:


· 6κς ελαιόλαδο

· 2κς χυμός από φρέσκο λεμόνι

· 2κς μουστάρδα

· Αλάτι, πιπέπι, θυμάρι

⏺Εκτέλεση:


1️⃣Κόβω το στήθος κοτόπουλου σε μερίδες και το μεταφέρω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω 0.1ml ελαιόλαδο, τη ρετσίνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και το θυμάρι. Το σκεπάζω με μεμβράνη και μεταφέρω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

2️⃣Παράλληλα πλένω τη γλυκοπατάτα και την κόβω σε ροδέλες. Ρίχνω χοντρό αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και πάπρικα (προαιρετικά). Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά.

3️⃣Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα αποψυγμένα φασολάκια και βράζω για 12-15 λεπτά. Στραγγίζω και αφήνουν να κρυώσουν.

4️⃣Τοποθετώ γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Βγάζω το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο και ψήνω για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ο χρόνος εξαρτάται και από το πάχος του κρέατος. Προσωπικά τα κόβω όσο το δυνατόν στο ίδιο πάχος ώστε να ψήνεται ομοιόμορφα.

5️⃣Για τη βινεγκρέτ ρίχνω σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και θυμάρι. Ανακατεύω με σύρμα και ρίχνω σταδιακά το ελαιόλαδο ώσπου να ενσωματωθεί. Συνθέτω το πιάτο και σερβίρω αμέσως.



#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com