Ελαφρύ επιδόρπιο με ελληνικό γιαούρτι και κόκκινα φρούτα

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ο συνδυασμός γιαουρτιού και φρούτων είναι ακαταμάχητος! Αξίζει να το συμπεριλάβεις στις διατροφικές σου συνήθειες μιας και μπορείς να καλύψεις την ανάγκη σου για ένα σνακ λαμβάνοντας και τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού και των φρούτων.


Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 20 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά για την βάση:

• 100gr βατόμουρα κατεψυγμένα

• 30gr σπόροι chia

• Χυμός από 1 πορτοκάλι

• 2 κγ στέβια


Υπόλοιπα υλικά:

• 250gr γιαούρτι της αρεσκείας σου

• 8 φράουλες

• 8 κεράσια

• 10gr καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Μεταφέρω τα υλικά της βάσης σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω ώσπου να γίνει μια παχύρευστη μάζα (σαν μαρμελάδα). Αποσύρω από την φωτιά και μεταφέρω στο ψυγείο για 20 λεπτά (θέλουμε να μειωθεί η θερμοκρασία).

2. Πλένω τα υπόλοιπα φρούτα και τα κόβω σε κομμάτια. Αν αποφασίσω να προσθέσω φιλέ αμυγδάλου το καβουρδίζω σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

3. Επιλέγω το σκεύος σερβιρίσματος (προτείνω ποτήρι) και με ένα κουτάλι προσθέτω τη σάλτσα βατόμουρου. Συνεχίζω με το γιαούρτι, τα φρούτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Καταναλώνω αμέσως ή συντηρώ στο ψυγείο έως 3 μέρες.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com