Ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά από ελληνικό δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης και φρέσκα λαχανικά

Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά από ελληνικό δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης με φρέσκα λαχανικά και νηστίσιμο πέστο δυόσμου. Μια χορταστική επιλογή για τα ζεστά κυριακάτικα μεσημέρια. Με τα κατάλληλα υλικά οι καλοκαιρινές σαλάτες μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα. Να προτιμάς ζυμαρικά από δίκκοκο σιτάρι ολικής άλεσης μιας και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.


Προετοιμασία 30 λεπτά, μερίδες 4


Υλικά:


Για την σαλάτα:


· 0.5gr ζυμαρικά της επιλογής μας

· 25 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση

· 2 μεγάλα καρότα πλυμένα και κομμένα σε φέτες

· 0.30gr μπρόκολο βρασμένο

· 0.40gr λαχανίδα πλυμένη και κομμένη

· 0.30γρ σπαράγγια πλυμένα

· Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

· Μισό ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

· 0.2lt ελαιόλαδο + 10κσ ακόμη

· Χυμός από 2 λεμόνια

· Αλάτι, πιπέρι


Για το πέστο δυόσμου(νηστίσιμο):


· 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος

· ½ ματσάκι μαϊντανός

· ½ κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα

· ¼ κούπα κουκουνάρι

· 2 σκελίδες σκόρδο

· ¼ κούπας διατροφική μαγιά

· ¼ κούπα ελαιόλαδο

· 3 κς χυμός λεμονιού

· Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


1️⃣Τοποθετώ νερό μια κατσαρόλα και την τοποθετώ πάνω σε δυνατή φωτιά και όταν έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτω τα ζυμαρικά που έχω επιλέξει(ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας για τον χρόνο βρασμού). Ακολουθώ την ίδια διαδικασία για να βράσω το μπρόκολο (περίπου 10λεπτά). Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και το μπρόκολο τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Περιχύνω με το ελαιόλαδο.

2️⃣Παράλληλα πλένω τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβω τα ντοματίνια και τα καρότα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία σωτάρω την λαχανίδα για 5 λεπτά ρίχνω 5 κσ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αποσύρω. Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή εστία προσθέτω τις υπόλοιπες 5κσ ελαιόλαδο και σωτάρω τα σπαράγγια. Ψιλοκόβω τον άνηθο και τον δυόσμο και μεταφέρω όλα τα υλικά στην σαλατιέρα με τα ζυμαρικά και το βρασμένο μπρόκολο.

3️⃣Στο μούλτι προσθέτω όλα τα υλικά για το πέστο και το δουλεύω μέχρι να γίνει μια παχύρευστη αλοιφή. Αν είναι αραιή προσθέτω λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Περιχύνω τη σαλάτα με το πέστο δυόσμου προσθέτω αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από δύο φρέσκα λεμόνια και απολαμβάνω!


#eatpetitgr


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com