Δύο ειδών vegan τρουφάκια με αβοκάντο και φυστίκι αιγίνης

Εναλλακτικά τρουφάκια για εσένα που θέλεις να καταναλώσεις ένα γλύκισμα που να περιέχει θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και πρωτεΐνη. Συν τοις άλλης οι ξηροί καρποί περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο και πρωτεΐνη και το αβοκάντο περιέχει κάλιο, βιταμίνη C και D.


Προετοιμασία 40 λεπτά, ποσότητα περίπου 15 τεμάχια από την κάθε γεύση (20 γραμ. το καθένα)

Υλικά:

Truffles με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

· 1 ώριμο αβοκάντο

· 1 κουβερτούρα πικρής σοκολάτας 125γραμ. λιωμένη( ή άλλη της αρεσκείας σας)

· 3 κγ σκόνη κακάο(επιπλέον 5 κσ για την επικάλυψη)

· ½ κούπα καρύδια σπασμένα(επιπλέον 5 κσ για την επικάλυψη)

· ½ κούπα ηλιόσποροι σπασμένοι

· ¼ κούπα σκόνη πρωτεΐνης (προαιρετικά, θα την βρείτε σε κατάστημα με βιολογικά)

· ½ κγ αλάτι

Truffles με ταχίνι, φιστίκι αιγίνης και βασιλικό χουρμά

· ¾ κούπας ταχίνι ολικής άλεσης (χρησιμοποίησα βιολογικό)

· 6 τεμ. βασιλικοί χουρμάδες

· ¼ κούπας χαρουπάλευρο

· ¾ κούπας φιστίκι αιγίνης σπασμένο (επιπλέον ¼ κούπας για την επικάλυψη)

· Σκόνη maca (προαιρετικά, θα την βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά)

· 4 κσ λάδι καρύδας (λιωμένο)

· 4 κσ σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Truffles με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

1️⃣Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί (κατσαρολακι με νερό που βράζει πάνω στο οποίο τοποθετώ ανοξείδωτο σκεύος με τα κομμάτια κουβερτούρας) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτω το λάδι καρύδας και ανακατεύω καλά. Στο ίδιο σκεύος προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια ζύμη συμπαγής και εύπλαστη.

2️⃣Πλάθω με τα χέρια μου μπαλάκια περίπου 20 γραμ. το καθένα. Σε βοηθητική επιφάνεια απλώνω την επιπλέον ποσότητα κακάο ή/και καρυδιού (ξεχωριστά) και περνάω τα truffles από πάνω ώστε να καλυφθούν από υλικό.

3️⃣Τοποθετώ σε σκεύος και συντηρώ στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Truffles με ταχίνι, φιστίκι αιγίνης και βασιλικό χουρμά

1️⃣Αφαιρώ το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους τοποθετώ σε μικρό μπολ με λίγο ζεστό νερό. Αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ζυγίζω τα υπόλοιπα υλικά τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

2️⃣Στραγγίζω του χουρμάδες, τους πολτοποιώ στο μούλτι και μεταφέρω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω όλα τα υλικά στο μεγάλο καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια ζύμη συμπαγής και εύπλαστη.

3️⃣Πλάθω με τα χέρια μου μπαλάκια περίπου 20 γραμ. το καθένα. Σε βοηθητική επιφάνεια απλώνω την επιπλέον ποσότητα από το σπασμένο φυστίκι αιγίνης και περνάω τα truffles από πάνω ώστε να καλυφθούν από υλικό.

4️⃣Τοποθετώ σε σκεύος και συντηρώ στο ψυγείο για 3-4 μέρες.



#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com