Δροσερή σαλάτα με σιτάρι, φρέσκα λαχανικά και καπνιστή πέστροφα

Το ακατέργαστο σιτάρι είναι πιο νόστιμο από ότι νομίζεις! Το μόνο που θέλει είναι να έχεις είναι λίγη υπομονή μιας και χρειάζεται μούλιασμα! Επίσης είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος B και βιταμίνη E.



Αναμονή τουλάχιστον 12 ώρες, προετοιμασία 30 λεπτά, μερίδες 4


Υλικά:


• 0.3kg σιτάρι

• 0.15gr καπνιστή πέστροφα

• 0.25kg ντοματίνια

• 5 αγγουράκια

• 2 φρέσκα κρεμμύδια

• Κάπαρη, ελιές (όσο θέλω)

• 1 ματσάκι άνηθος και μαϊντανός

• Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


1. Μουλιάζω το σιτάρι από το προηγούμενο βράδυ για τουλάχιστον 12 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψω το στραγγίζω και το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με 1.5 λίτρο νερό. Μεταφέρω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει χαμηλώνω και μαγειρεύω για 20-25 περίπου λεπτά. Στραγγίζω καλά και το αφήνω στην άκρη να στεγνώσει (θέλουμε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία) και να κρυώσει.

2. Παράλληλα πλένω όλα τα λαχανικά. Κόβω τα νοτματίνια, τα αγγουράκια και το φρέσκο κρεμμύδι. Ψιλοκόβω τον άνηθο και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια μεταφέρω όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω στο μπολ το βρασμένο σιτάρι, ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά. Στο τέλος κόβουμε την καπνιστή πέστροφα σε κομμάτια και την προσθέτουμε στη σαλάτα.

3. Απολαμβάνουμε αμέσως ή αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com