Γλυκιά λιχουδιά με φρέσκο καρότο και επικάλυψη από κάσιους

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή αν θέλεις να απολαύσεις μια μοσχομυριστή μπουκιά με φρέσκο καρότο και μπαχαρικά🥕🥕. Η βάση είναι με αλεύρι ολικής άλεσης, λιναρόσπορο, βιολογικό καρότο, στέβια και μπαχαρικά. Η επικάλυψη είναι με κάσιους, σιρόπι σφενδάμου και κουρκουμάς!



Προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή 3-4 ώρες, ψήσιμο 25-30 λεπτά, 20 τεμάχια.


Υλικά:


Για την βάση:

• 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης @bioygeia • 1 κούπα λιναρόσπορος κοπανιστός @bioagros • 1 κούπα τριμμένα καρότα (περίπου 3-4 τεμ.)

• 1 κούπα ζάχαρη στέβια

• ½ κγ baking powder

• ¾ κούπας λάδι καρύδας (λιωμένο) ή άλλη λιπαρή ουσία

• 1 ½ κγ πιπερόριζα σε σκόνη (ή 2 κγ φρέσκια)

• 1 βανίλια

• ½ κγ μοσχοκάρυδο

• αλάτι


Η επικάλυψη:

• 1 κούπα κάσιους (μουλιασμένα στο νερό για 3-4 ώρες)

• ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου

• Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

• 2 κς κουρκουμάς σε σκόνη


Εκτέλεση:


1️⃣Τρίβω τα καρότα στον τρίφτη, ρίχνω λίγο αλάτι και τα αφήνω να στραγγίξουν για 15 λεπτά. Κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα στέρεα υλικά της βάσης και στη συνέχεια ρίχνω τα υγρά υλικά. Ανακατεύω με μια κουτάλα ώσπου να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.

2️⃣Τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ταψί 25 εκ.. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 25-30 λεπτά.

3️⃣Στραγγίζω τα κάσιους και αλέθω στο μούλτι. Προσθέτω το σιρόπι, τον χυμό λεμονιού και τον κουρκουμά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα αρκετά συμπυκνωμένη. Μεταφέρω στο ψυγείο για 20 λεπτά.

4️⃣Ξεφουρνίζω την βάση και αφού κρυώσει εντελώς προσθέτω την επικάλυψη.

5️⃣Συντηρώ σε θερμοκρασία για 3-4 ημέρες.



Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com