Γλυκιά και αλμυρή μπρουσκέτα

Αν θέλεις να απολάυσεις ένα διαφορετικό πρωινό γεύμα συνδυάζοντας νόστιμα υλικά μπορείς να δοσιμάσεις τις μπρουσκέτες που θα δεις παρακάτω.


Προετοιμασία 10 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


Για την αλμυρή μπρουσκέτα:


· 4 φέτες ψωμιού της αρεσκείας σου

· 4 κς πελτές ντομάτας

· 6 κς ελαιόλαδο

· 2 κς πάστα ελιάς

· 50gr μοτσαρέλλα

· 100gr φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σου

· 1 μικρό κρεμμύδι

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

· Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)


Για την γλυκιά μπρουσκέτα:


· 4 κς ταχίνι ολικής άλεσης

· 50gr τυρί cottage

· 2 κς μέλι

· Λίγους σπόρους από φρέσκο ρόδι

· 50gr φρέσκα αρώνια


Εκτέλεση:


1️⃣Καθαρίζω τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Καθαρίζω και κόβω το κρεμμύδι σε μικρά καρέ (μικρά κυβάκια). Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει προσθέτω 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι προσθέτω το κρεμμύδι και το μαγειρεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και μαγειρεύω για περίπου 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα απομακρύνω από την φωτιά.

2️⃣Σε ένα μικρό μπολ προσθέτω τον πελτέ ντομάτας, το υπόλοιπο ελαίολαδο, την πάστα ελιάς, λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύω καλά.

3️⃣Παράλληλα ψήνω τις 4 φέτες ψωμιού σε ψωμιέρα ή γκριλιέρα. Ανοίγω τον φούρνο στους 200°C. Μόλις ψηθούν οι φέτες ψωμιού τοποθετώ τις δύο από αυτές σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι μοιράζω την σάλτσα ντομάτας και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια μοιράζω την μοτσαρέλλα στις δύο μπρουσκέτες και φουρνίζω μέχρι να λιώσει και να ροδίσει η μοτσαρέλλα.

4️⃣Παράλληλα τοποθετώ τις άλλες υπόλοιπες φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο και αλοίφω το ταχίνι και το μέλι. Προσθέτω το τυρί, το ρόδι και τα αρώνια.

5️⃣Ξεφουρνίζω τις αλμυρές μπρουσκέτες, τις προσθέτω στο πιάτο με τις γλυκές και απολαμβάνω αμέσως!


#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com