Βραδιά με λογιών λογιών μεζεδάκια

Αν σκέφτεσαι να προσκαλέσεις κόσμο στο σπίτι σου για μια παρείστικη βραδιά με τσιμπολόγημα, τότε μπορείς να διαβάσεις την παρακάτω ιδέα για φαγητό. Περιέχει τις εξής παρασκευές: ψητό κοτόπουλο, ρεβίθια φούρνου, ψητά λαχανικά, φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο, αραβικές πίτες και έτοιμα αλείμματα που μπορείς να βρεις στην αγορά.


Προετοιμασία 1.15 ώρα, αναμονή 12 ώρες, 4 μερίδες


Υλικά:


• 1kg στήθος κοτόπουλο

• 3 φρέσκιες μελιτζάνες

• 3 φρέσκια κολοκύθια

• 0.25kg ρεβίθια

• 0.3kg καλαμπόκι κατεψυγμένο

• 1 αβοκάντο

• 2 φρέσκιες ντομάτες

• 2 φρέσκα αγγούρια

• 1 ξερό & 1 φρέσκο κρεμμύδι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 4 αραβικές πίτες ολικής άλεσης

• Ελαιόλαδο

Φρέσκος μαϊντανός και άνηθος

• Κατίκι Δομοκού @katikidomokou

• Πατέ κόκκινης πιπεριάς @eonflavours@pinakion_gr

• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, γλυκιά πάπρικα, δενδρολίβανο και χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι


Εκτέλεση:


1️⃣Μουλιάζω τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες. Τα σουρώνω και τα βράζω ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Μόλις βράσουν τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε ένα ταψί και ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, πάπρικα και θυμάρι. Ανακατεύω καλά και ψήνω για 20-25λεπτά. Αφαιρώ τα ρεβίθια από τον φούρνο και ψήνω για 4-5 λεπτά τις αραβικές πίτες (αν θέλω τις πασπαλίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πάπρικα).

2️⃣Για την σαλάτα κόβω τις ντομάτες, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε κυβάκια και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα προσθέτω. Ρίχνω ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Συντηρώ στο ψυγείο.

3️⃣Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζω το καλαμπόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

4️⃣Μαρινάρω το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί (προαιρετικά) θυμάρι, πάπρικα, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 χοντροκομμένο κρεμμύδι. Όσο περισσότερο το αφήσω στην μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει!

5️⃣Κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τοποθετώ σε μπολ με νερό, λεμόνι και αλάτι για να ξεπικρίσουν (15 λεπτά). Κόβω τα κολοκύθια επίσης σε ροδέλες. Σουρώνω τις μελιτζάνες και τις μεταφέρω σε ένα μπολ μαζί με τα κολοκύθια. Μαρινάρω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δενδρολίβανο και ελαιόλαδο.

6️⃣Τοποθετώ μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ψήνω τα λαχανικά (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά). Συνεχίζω με το κοτόπουλο. Τόσο τα λαχανικά όσο και το κοτόπουλο θέλουν αρκετό ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν στην γκριλίερα. Μόλις είναι όλα έτοιμα σεβρίρω και απολαμβάνω!


Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com