Αβγό με φρέσκο σπανάκι, σάλτσα ντομάτας, μανούρι Κρήτης και φρέσκια σαλάτα

Αν θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική συνταγή για τα αβγά σου να τα συνδυάσεις με φρέσκο σπανάκι, γρήγορη σάλτσα ντομάτας, μανούρι Κρήτης και φρέσκια σαλάτα. Παρακάτω θα δεις τα υλικά και την διαδικασία παρασκευής του πιάτου.


Προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά, μερίδες 2


Υλικά:


• 2 αβγά

• 400gr φρέσκο σπανάκι

• 3 ντομάτες

• 1 ξερό κρεμμύδι

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 60gr μανούρι Κρήτης

• 1 αραβική πίτα

• Φρέσκια ρόκα

• 2 φρέσκα αγγουράκια

• 1 ραπανάκι (προαιρετικά)

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Εκτέλεση:


1️⃣Πλένω καλά το σπανάκι και το κόβω σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μικρά καρέ. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω ελαιόλαδο και αφού κάψει μεταφέρω την μισή ποσότητα του κρεμμυδιού και το σωτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Το σπανάκι θα πρέπει να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύω απαλά και απομακρύνω από την φωτιά.

2️⃣Πλένω τις ντομάτες και τις τρίβω στον τρίφτη. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέπρι, ρίγανη και μαγειρεύω για λίγα λεπτά. Απομακρύνω από την φωτιά.

3️⃣Πλένω τα υλικά της σαλάτας. Κόβω τα αγγουράκια και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες. Μεταφέρω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνω ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύω καλά.

4️⃣Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει προσθέτω ελαιόλαδο και ρίχνω το αβγό. Μαγειρεύω για 2 λεπτά περίπου. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι προσθέτω δίπλα μισή αραβική πίτα για να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμα απομακρύνω από την φωτιά.

5️⃣Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετώ την αραβική πίτα, το σωταρισμένο σπανάκι, λίγη σάλτσα ντομάτας, ένα κομμάτι μανούρι και από πάνω το αβγό. Προσθέτω δίπλα την σαλάτα και απολαμβάνω!

#eatpetitgr

Subscribe via email

Follow us on Instagram

© 2020 by EATpetit. Proudly created with Wix.com